Как да изберем подходяща козметика за тяло

Кожата е най- големия орган в човешкото тяло и като такава се нуждае от оптимална грижа и защита. В различните зони, тя има своите специфики, които производителите на козметика съобразяват. Кожата на тялото е по- плътна от тази на лицето например, но също като нея се нуждае от дълбоко подхранване и 24- часова хидратация, за да запази еластичността си.

Натуралните масла са най- добрия източник на полезни за кожата вещества, затова Laboratories C.L.L.C. by G.N., залагат на тях като основна съставка в продуктите си, в комбинация с висока концентрация на активни съставки  и витамини. 

Хидролипидният баланс в молекулте от клетъчната структура на кожата е показател за типа кожа и нейните нужди. 

Когато избирате продукт за грижа, ключовата дума е баланс. Търсете балансирани продукти, които отговарят на нуждите на Вашата кожа. По- сухия тип се нуждае от по- плътен продукт, който има трайно овлажняващо действие и успява да се задържи дълго време в най- горните слоеве на епидермиса. Мазният тип кожа има нужда от по- леки формули, които да проникват и хидратират в дълбочина. Често срещано е погрешното мнение, че мазната кожа не се нуждае от хидратация- високите нива на секреция нарушават хидролипидния баланс във всички епидермиални слоеве. Чувствителната кожа се познава по зачервявания, сърбеж, белене на горните слоеве. Важно в грижата за нея е да се съобразява състава на продукта, избягвайки агресивни съставки  и висока концентрация на вещества. Нормалната кожа се нуждае от ежедневна поддържаща грижа, така че да запази своята красота и здраве. Това, че една кожа е здрава и безпроблемна, не означава, че не се нуждае от оптимална грижа, като превенция да остане такава.

Съветваме да опознаете кожата си и нейните нужди, тъй като всяка има своята индивидуална красота. Ако имате колебания обърнете се към професионалист в сферата. Дерматолог би бил добър помощник, особено при по- изразен проблем. Специалистите на Laboratories C.L.L.C. by G.N., са насреща, за да отговорят на Вашите въпроси. 

Дайте най- доброто на кожата си, тя го заслужава!